Paulo César Díaz Calderón

Títulos o grados académicos

• Doctor en Ciencias y Tecnologías de los Alimentos, Universidad de Santiago de Chile.

• Ingeniero en Alimentos, Pontificia Universidad Católica de Valparaíso, Chile.

Asignaturas que imparte

  • Taller de Investigación.
  • Mención Desarrollo de Productos Alimentarios

Categoría Académica

  • Profesor Asociado Ordinario

Publicaciones

  • Artificial cell-derived vesicles by extrusion, a novel docetaxel drug delivery system for lung cancer

  • Effect of Ultrasound Time on Structural and Gelling Properties of Pea, Lupin, and Rice Proteins

  • Molecular Ordering Determines the Formation of Strong Gels After Retrogradation of Low-Viscosity Potato Starch

  • Molecular Ordering Determines the Formation of Strong Gels After Retrogradation of Low-Viscosity Potato Starch

  • Effect of the addition of hydrolyzed broad bean flour (Vicia faba. L) on the functional, pasting and rheological properties of a wheat-broad bean flour paste

Proyectos de investigación

  • ESTUDIO DE LA ESTRUCTURA INTERFACIAL DE EMULSIONES PICKERING O/W A PARTIR DE NANOCRISTALES DE CELULOSA DE PINO OBTENIDOS POR DIFERENTES PROCESOS DE HIDRÓLISIS.

  • UNDERSTANDING THE ROLE OF NANOCELLULOSE ON THE SELF-ASSOCIATION AND SELF-ASSEMBLING OF AMYLOSE-AMYLOPECTIN BASED COMPOSITES

  • Starch-cellulose composites with controlled crystallinity: towards the better understanding of structural features and enzymatic hydrolysis

Apariciones en Medios

  • US Patent Issued to UNIVERSIDAD DE LOS ANDES, CELLS FOR CELLS on Jan. 31 for "Gelatin polymer derived from natural sources of cold-adapted marine species and uses thereof" (Chilean Inventors)

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